vrijdag 7 maart 2014

De effecten van relatiegeschenken

Twijfelt u of het aanschaffen van relatiegeschenken wel tot de gewenste effecten leidt? Of twijfelt u of het bedrukken van de relatiegeschenken wel zin heeft? In dit artikel zullen we u de effecten van relatiegeschenken uitleggen.
In de tijd waarin  Social Media een belangrijk onderdeel is geworden in ons leven, is het belangrijk om goed voor de dag te komen. Een misstap kan leiden tot desastreuze gevolgen. Daarentegen kan één positief gebaar leiden tot een betere naamsbekendheid en klantloyaliteit. Het effect van medewerkers, klanten en andere relaties die uw relatiegeschenk op Social media zetten is één van de effecten die enorm positief kunnen uitpakken voor uw bedrijf.

Het uitdelen van relatiegeschenken aan uw eigen relaties is een mooie manier om uw dank te betuigen voor de samenwerking. Het toont niet alleen uw dankbaarheid, het bevorderd vaak ook de samenwerking en zorgt voor een positievere herinnering van uw samenwerking. Voor uw belangrijke relaties kunt u denken aan relatiegeschenken als een wijnset of een luxe wijnfles opener.
Relatiegeschenken worden ook ingezet onder consumenten, ook wel giveaways genoemd. Dit zorgt vaak voor een hogere naamsbekendheid en een betere loyaliteit onder uw klanten. Giveaways als pennen wordt namelijk vrijwel elke dag gebruikt en uw merk en/of logo wordt zo dagelijks opgemerkt. In de autobranche worden dit soort relatiegeschenken vaak gebruikt voor klanten die de showroom hebben bezocht.

Daarnaast gaan relatiegeschenken als pennen en aanstekers vaak langs meerdere personen. Het zorgt als het ware voor een sneeuwbal effect. Één aansteker kan zo leiden tot 10 mensen die uw naam en/of logo hebben opgemerkt. Ditzelfde ‘sneeuwbal effect’ geld ook voor T-shirts en paraplu’s. Niet alleen uw relatie ziet uw bedrukking namelijk, ook andere mensen zullen dit opmerken.

U kunt er voor kiezen om meerdere relatiegeschenken te gebruiken als bedrijf zelf. Zo kunt verschillende kantoorartikelen, met uw logo en/of naam erop bedrukt, gebruiken binnen uw bedrijf. In het artikel  ‘Relatiegeschenken voor op het kantoor’ geven wij u meer informatie over kantoor relatiegeschenken en een top 10 lijst van aanbevelingen.
Als u een feestje te vieren heeft kunt u kiezen voor bijpassende relatiegeschenken. Een jubileum is bijvoorbeeld een mooie gelegenheden voor het aanschaffen van relatiegeschenken. Ook voor beurzen zijn relatiegeschenken zeer effectieve promotiemiddelen. U kunt ook bijvoorbeeld T-shirts laten bedrukken voor bij een uitstapje.

Zoals in het artikel ‘Impact relatiegeschenken enorm’ is benoemd, herinnert maar liefst 82,6% zich de boodschap en het merk achter relatiegeschenken. Daarnaast wordt er in het artikel ‘Wederkerigheid, wie iets geeft, krijgt wat terug’ het effect uitgelegd van wederkerigheid.
 
Kortom: Relatiegeschenken leiden tot veel positieve effecten. Wilt u ervaren wat de effecten van relatiegeschenken zijn? Ga dan naar Vanhelden.nl.

TIP! Heeft u een vraag en/of een opmerking? U kunt ze hieronder plaatsen of contact met ons opnemen via onze contactpagina.

Door: Jeroen Schurink

Geen opmerkingen:

Een reactie posten